Mentalskötarens guide till galaxen.

Total Avlöning presenterar stolt Mentalskötarens guide till galaxen. Ett lexikon för studenter, villrådiga mentalskötare, allmänt vetgiriga och de som att någon anledning kan tänkas söka psykiatrisk vård. Lexikonet är i dagsläget det enda i sitt slag.

Vi börjar som det sig bör med bokstaven A. A som i apsvans, analfabet och Abilify.

Abilify: : Precis som mobiltelefoner kommer neuroleptika i generationer. Vi är nu inne på den tredje. hurivida det är någon skillnad rent effektmässigt gällandes de gamla och de nya låter jag vara osagt. Abilify prånglas ut av stora läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb via en hord av läkare som alla ätit gott och druckit gott på diverse läkemdelskonvent.

Affekt :vanlig eufamism. Patienten var i affekt, det vill säga han/hon visade känslor på ett jobbigt sätt- ofta genom att vara arg.

Akineton: Läkemedel vars främsta användningsområde är i behandlingen av Parkinsons sjukdom men även mot extrapyramidala symtom vilket är stelhet och diverse annat på grund av neuroleptikabehandling. Det är med andra ord en biverkningsmedicin som ingår i arsenalen vi strösslar patienten med som om denne vore en mjukglass. Utan att konspirera borde väl läkemedelsbolagen kunna utveckla bort en uppsättning negativa biverkningar så här 2010 men just ja….. då hade man ju inte kunnat prångla ut en massa andra piller som behövs för att behandla de symtomen.

Ambivalens :Tvehågsen och vacklande, personen kan inte välja vilket gör att skötaren väljer åt denne ungefär på samma sätt som samhället väljer tidigt vad du ska bli i livet utan att liberalismen kan rädda dig fastän den påstår det via alla sina tidningar och tv-kanaler.
ambivalens är ett av de fyra A Paul Eugen Bleuler hade i kriterierna för schizofreni. Det var hans lott i livet, att lansera de fyra A:na.

amfetamin: Drogen som gett oss tjackpundare. Bränner ut skallen på dig, ger dig ticks, psykoser och ofördelaktiga mänskliga beteenden. Den drog som ger oss flest korkade människor. Tjackpundarna vägrar ofta sömn varpå man petar i dom stora mängder neuroleptika. Efter ett par dygns sovande vaknar dom hungriga, dock med ticksen kvarstående.

Antihistaminer: Numera används antihistaminer mot allergier, för i tiden gav man det till psykiskt sjuka av varierande slag med tveksamma behandlingsresultat. I och för sig kan ju allergi vara en form av psykisk sjukdom.

antisocial personlighetstörnig: personerna som eldade i skolans papperskorgar, personerna som stal din mobil, personerna som började punda i femman, personerna man nu klistrar ihop på rättspsyk. Störningen kännetecknas av en uppsättning beteenden som är outhärdliga för omvärlden.

autism: om kategorier av sjuka och funktionsnedsatta medvetet började marknadsförde sig själva hade autister sluppit. Filmen Rain Man med Tom Cruise och Dustin hoffman gjorde jobbet åt denna grupp av patienter som lider av störning i autismspektrat. Med Rain Man lärde sig världen att autister är små söta tomtar i kaki som är duktiga på matematik. Man sparade vissa detaljer från verkligheten. Det är ju så PR funkar. Can’t really blame them.

Från Konfliktportalen.se: Kaj Raving skriver Högern straffbeskattar industriarbetare, Anders_S skriver Motståndet mot trängselskatt minskar, L. O. K. Ejnermark skriver Centerpartiets fuskmanifest – eller osmakligt hyckleri av Maud Olofsson, Hans Norebrink skriver Utopi (s)om funkade

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

3 svar to “Mentalskötarens guide till galaxen.”

 1. Tjena! Jag har en (relativt) opolitisk blogg som jag tror du hade gillat.
  Kolla in den.

  http://trashisking.wordpress.com/

 2. Arbetarklassen: Dominerar den kommunala eller landstingsägda psykiatrin. Här hittar du: Vårdaren som drömmer om ett bättre jobb. Patienten som inte hade råd med den privata psykiatrin. Småpåven med arbetarklassbakgrund, som blivit lägre-mellan-avdchef och som sedan sin befordrad börjat säga säga saker som ”Kompetensutveckling”, ”Yrkesproffessionalitet”… men som lik förbannat går hem och tittar på Idol på fredagkvällen.

  Arbetarråd: Sammanträder i personalrummet eller i rökrutan vid ej schemalagda raster.

  Arbetsskada: Känningar i höger armbåge och handled efter att ha lyft kaffekoppen lite för ofta. Ansträngd högerhand i samband med korsord. Stel rygg i samband med horisontal läge i (obekväm!) soffa. Kronisk trötthet i samband med morgonschema.

  Asbergerssyndrom: Kollegan inom psykiatrin som jämt sätter upp nya listor för nya ändamål: matlistan, städlistan, disklistan, kaffelistan, ”Vilka ska med till Ikea på söndag”-listan… Kollegan uppvisar också tendenser till att vilja dela in din och patientens arbetsdag i en hel massa riktigt tråkiga rutiner, varje dag måste för kollegan vara exakt likadan. När något bryter mot rutinen riskerar kollegan att bryta samman. Erkänn aldrig för kollegan att du vid psykossammanbrotten på avd. brukar: ”Köra lite på känn”.

 3. […] Tips från Konfliktportalen: 907 funderar kring En rörelse i relation till språket och den politiska kulturen, Cappuccinosocialisten saknar The K word, Dom ljuger kommenterar dagens mantra Jobba, jobba, jobba, Ny på portalen är Franck och snäll, sur men snygg som skriver om Kära män, Kvinnor har Den ultimata guiden till högstadiet för dig som blivande pubertetsmongo, Ny på portalen är också Stefan Bergmark, Total Avlöning erbjuder Mentalskötarens guide till galaxen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: