Total Avlöning 8/5/09 Inte ens skolmat.

Jobbcoacher. Vi börjar med arbetarens artikel på ämnet. http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090506

Sedan faktum från närmsta bekantskapen, min yngre bror. Lära sig skriva CV. Höjden av galenskap. Till vilken nytta, man undrar. Och hans kompis, hejdlöst, fick gå till en arbetsplats för att se folk som jobbden stora depressionenar. Tung industri, två timmars besök. Varför? Please tell. Jag undrar, ordet undrar får mig att svälla upp och explodera som gubben ätandes sig självt till döds genom orimlig expansion av egna organismen. Titta när andra jobbar, de sa så- jobbcoacherna. Det finns tre stycken i min hemstad och lägg ett par nollor bakom tre för att komma nära ungdomsarbetslösheten. Coacher som ska lära folk att söka jobb för att få nobben. Nej men tack i alla fall. Alla får påsar, alla står i kö till meninglösheter. Jobbgaranti. Vilken garanti, garanterad befolkningskontroll i alla fall. Lära sig lyda. Vi lyder oss igenom lidandet som åsamkas oss utifrån logiken i ett inte så rationellt samhälle. Medborgaren ska nu köa för sitt eget obefinnande.

Inga jobb, inga pengar, inga bostäder…. Kidsen. När tröttnar de? Och hur gör de det? Har vi lärt oss lyda till den grad att vi inte kan vägra, att vi inte kan bygga på det. Att vi står handfallna för våra egna reaktioner, de känslor som kommer utifrån vetskapen om att våran existens endast är existensen inom en annan existens- den vi kan kalla kapitalet eller whatever. Stå i kö för ingenting, inte ens skolmat.

Från Konfliktportalen.se: slutstadium skriver Otrohetens lockelse, Jinge skriver Skruva ner förväntningarna på Tre Kronor!, jesper skriver Ett slakt inlägg i debatten om sexköpslagen, Anders_S skriver Fildelning bättre för artister, Björn Nilsson skriver Centralbanker och inflation, H Palm skriver Bokhandel och antikvariat – samma kris, samma krig.

Annonser

2 svar to “Total Avlöning 8/5/09 Inte ens skolmat.”

  1. […] EU-valet ett frågetecken för PPOm Hitlers folkstatTotal Avlöning 8/5/09 Inte ens skolmat.Låt dem äta köttben!Otrohetens lockelseSkruva ner förväntningarna på Tre […]

  2. […] Inte i mitt namn, Arbetsförnedringen!, slutstadium skriver om Hitlers folkstat, Total avlöning om Inte ens skolmat, andread0ria gör Antoinette-paralleller i Låt dem äta köttben och Jesper skriver en här […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: