Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind.

hippieautonom kärnan har redan vädrat åsikter kring det hela som ganska mycket kunde vara mina ord. Formuleringsvariationer till trots.

Loop Troop. Jag tänker inte orda om deras musik, det finns andra som gör, har gjort  eller så. Jag tänker istället uppehålla mig vid bananplantaget Promoe som genom åren tagit med sig lopper, böngryta och mallätna kläder och sedan lyckats trycka sig in i vänsterfacket vad gäller populärmusik eller Hip-Hop om vi ska till att vara specifika. Det är lite farligt det där med vänsterfacket…. För vi ska ju inte tro att denne Mårten faktiskt är kommunist/Socialist/Anarkist whatever snarare ännu en hippie med alldeles för mycket tid i kretsar där man läser Gringo, samtalar om japanska limiterade import t-shirts och kanske kanske tar sig igenom trånga filmer tillsammans med sina medeklassvänner.

Promoe är en liberal, får positiv respons för att han vågar ta sig an hisnande ämnen såsom konsumtionskritik, veganism och annat 90-tals jävla junk. Promoe är så där lagom liberal, killen som dissar FRA på sin blogg och känner sig jävligt radikal.

Distanserad i sitt morotstorn -eller från hålet i en stenbädd möjligen- ser han världen och de tokiga människorna. Det vanliga, det folkliga. De som grillar, lyssnar på Gessle och antagligen går till sina jobb på morgonen eller tvingas iväg till meningslösheter på AF eller i en skola. Människor som är månen tur och retur bortom Genusteorier, poetry slam eller sådant som sysselsätter en väldans liten del av våran befolkning.Lyssna och kräks, Svennebanan som låten heter är en litania av förakt för stora delar av arbetarklassen.

Det är Promoes arbetarförakt som stör mig, något överjävligt, jag skulle väldigt gärna vilja veta när var hur han odlade det, var det bredvid tomaterna? Och mest av allt är jag innerligt trött på södermalmsliberaler i palestinasjal som vågar ta sig ton som inbillade radikaler.  Om Promoe vore åtminstone lite ärlig kunde han omgående ta sin vän timbuktu i hand för att söka inträde i SAP och därmed vara officiellt en Liberal, det istället för att söka utrymme som ”radikal”

Vi håller i minnet att en hippie alltid är en hippie och att världen vore så mycket bättre utan dessa, det samt att kött är gott och att arbete är mord.

Från hjärtat och mellangärdet. Total Avlöning.

PS: Läs och begrunda följande bloggar och gör kvällen lite mer innehållsrik:Från Konfliktportalen.se: autonomak skriver Klassfiendens vara eller icke vara…, jesper skriver Streck i debatten (bildningsdebatten), 1915 skriver Nyhetstips #1, Anders_S skriver Ingen borgfred – öka istället kritiken, Björn Nilsson skriver Vart tog revisionisterna vägen?, MJE skriver Stalingrad – skuggor som förföljer oss

Annonser

11 svar to “Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind.”

 1. […] Konfliktportalen.se: totalavloning skriver Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind., autonomak skriver Klassfiendens vara eller icke vara…, Kristoffer Ejnermark skriver 1:a Maj och […]

 2. […] Konfliktportalen.se: slutstadium skriver Rösta inte på Piratpartiet, totalavloning skriver Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind., autonomak skriver Klassfiendens vara eller icke vara…, Kristoffer Ejnermark skriver 1:a Maj och […]

 3. […] klyscha från chefen, slutstadium skriver Rösta inte på Piratpartiet, totalavloning skriver Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind., autonomak skriver Klassfiendens vara eller icke vara…, Kristoffer Ejnermark skriver 1:a Maj och […]

 4. […] Motown Junk: utanförskap är svärta.Klassisk klyscha från chefenRösta inte på PiratpartietTotal Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind.Klassfiendens vara eller icke vara…1:a Maj och […]

 5. Alla som inte äter kött är inte hippies (lika lite som att alla som bär sandaler är det), även om det är sant att veganism ofta är ett bland många hippieatribut. Skillnaden mellan vegansim och annan bojkott är ju att det faktiskt finns en direkt koppling mellan antalet lidande djur och antalet konsumerade produkter, till skillnad från mellan, säg, antalet sålda coca cola-burkar och antalet mördade fackanslutna arbetare.

  • totalavloning Says:

   Det kan måhända vara sant. Känner givetvis Veganer som inte är hippies. Men som du själv skriver- Veganism är ofta ett hippieattribut och som sådant rymms det bra tillsammans med Promoe.

   • Jag förstår, så du hånade alltså veganism i egenskap av hippieattribut, inte i egenskap av sig självt? Det kan jag glatt acceptera.

 6. totalavloning Says:

  Precis. Inte svårare än så.

 7. Skulle tro att Promoe är nog åt det anarkistiska hållet om man frågar honom själv. Det har han nog med sig sedan ungdomen, då han var drivande i syndikalistiska grupperingar i Västerås. Att han ”samtalar om japanska limiterade import t-shirts” med sina ”medelklassvänner” (kan man ana lite klassförakt där?) är kanske inte otroligt. Men när P1-programmet Stil skulle göra ett program om anti-mode för något år sedan var Promoe den första de kom på att intervjua. Och i intervjun sa han själv att han ogillar att handla kläder. Något som i sig givetvis inte utesluter att han spenderar sin tid diskuterandes kläder, men det talar inte direkt för det heller.

  Att veganism och konsumtionskritik skulle tillhöra 90-talet är kanske sant om man ser till när dessa ämnen fick ett stort ”subkulturellt” uppsving bland unga människor. Men att ämnen i sig skulle tillhöra 90-talet är nonsens och säger nog mer om dig än om Promoe.

  Låten Svennebanan har han själv sagt handlar om medelsvensson, men också om han själv och om hans kollegor i bandet Looptroop. Så det är kanske inte så mycket von-oben-attityd som du vill få det till.

  • totalavloning Says:

   Hurivida han handlar dyra tischor eller ej är oväsentligt. Mest ett ironiserande över dyngvärden. Att förakta arbetarklassen är en sak, att förakta medelklassen (mellanskiktet whatever) är en annan sak och den bygger inte på elitism eller plumpt hat snarare på ståndpunkten att det är deras värderingar som är legio, allomfattande och drivande i samhället utan att de är Arbetarklassen till godo.

   Tillhör eller inte tillhör, Promoe är tror jag (du också?) av den uppfattningen att veganism och konsumentmakt har en potentiall, och det tror inte jag. Det är kostvanor och snällare kapitalism, inget annat.

   • Medelklassens värderingar är varken allomfattande eller särskilt drivande i samhället. Läs ekonomidelen eller åk till nästa tennisvecka i Båstad så kanske du kan få bekanta dig lite närmare med de värderingar och krafter som faktiskt är de drivande i samhället. Ifråga om smak, klass och dominans tycker jag du ska intresserad dig för sociologen Pierre Bourdieu, som skriver just om dessa saker och hur de hänger ihop. Han skriver som en kratta, men det finns många som skrivit om honom som man kan läsa med stor behållning.

    Finns det en potential i veganism och konsumentmakt? (vilket jag inte tycker att man ska likställa med konsumtionskritik, så den frågan lämnar jag därhän) Det beror helt på vad man menar med potential. Det finns legitima, rationella skäl att inte äta eller utnyttja djur. Att agera efter dessa genom att anpassa sina kost- och andra vanor efter dem är givetvis helt rätt och rimligt. Det är steg i rätt riktning – oavsett vad man anser att det slutgiltiga målet är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: