Total Avlöning 24/4/09 Den siste entrepenören i den sista kistan.

” Det handlar inte om pengar. Det handlar om personlig tillfredsställelse – att leva”

Så uttrycker sig Johan stael Von Holstein. Förutom närapå mystifierad som hatobjekt är han tidigare kolumnist i Metro och har drivit allehanda företag inom It-branschen. Drivit dom ofta ganska kasst vad det sägs. Skit samma, skit i honom vi läser orden istället.

”Det handlar inte om pengar. Det handlar om personlig tillfredsställelse – att leva”

De nyliberala galningarnas galning sammanfattar entrepenörsvurmen i enkel mening. Borsta bort verkligheten, de småskaliga företagens alla slit och umbäranden, långa arbetsdagar för sketna slantar, hänge er åt simpel romantik. Sälj lumpna uppdiktningar som blir till kollektiva vanföreställningar.

Centerpartiets modersugga Maud Olofsson lyfter fram småföretagarna som landets ekonomiska hopp, dom ska hyllas och uppmuntras! Fler av riksdagens och regeringens administratörer följer i raka led efter, var det inte Thomas Östros som ville göra småföretagandet till en kärnfråga för arbetarrörelsen? (vilken arbetarrörelse, den är död btw) och Liberala Miljöpartiet gräver ur rullorna fram en profil som småföretagarvänligt.Vi kanske kunde ledas in i ett ifrågasättande väv av det postpolitiska men just entrepenörsvurmen….

Småföretagen som alltings räddare! Inte svårt att se hur våra kamper på arbetsplatserna brännmärks, hur borgerlig media i kör ifrågasätter fackens makt och kamperna i sig. Inte får vi lyfta på benet och skvätta ner dessa samhällets stöttepelare! Och nya sanningar -Det är småföretagarna som skapar mervärdet inte arbetarklassen. Dessa modiga (moderna?)  individer ska inte ifrågasättas av ett förlegat kollektiv med förlegade direkt vansinniga krav. Småföretagen framtälls som pionjärer på färd över karga kontinenter, som det enda värt att rädda i händelse av brand.

Debatten är givetvis den om individen, den okränkbare egenföretagaren och att bara ta sig an den är att anse den som åtminstone lite nödvändig. Klass framför allt annat, det är vi som arbetar.

Behovet av reaktion borde vara på sin jävla plats. Någon beskrev debattens företagare som trojaner för den mer burgna delen av kapitalet. Med hjälp av media och unison politiskt hjälp förställer man våra få hjälpmedel och kanske ändå värre är den genomvidriga indoktrinering det hela innebär. vi förväntas ta ansvar för kapitalets kriser och vi förvänstas ta ansvar för arbetsdelningens helvete, förväntas ta ansvar genom att vara driftiga med f-skattesedel.

Länken här under visar kanske på det perversa med entrepenörsvurmen, i Rosengård där 62% är arbetslösa ska man påföra- vad man hoppas- arbete genom entrepenörspropaganda. Alla kan alla vill, blaha blaha. Cyniskt jävlar i mig, men luktar det inte lite lätt lösningideon-i-sin-korvkioskg för att avföra de arbetlösa in i kategorin driftiga- men i armod levande- egenföretagare och känns det hela inte väl mycket det är ert fel, ni orkar eller vill inte jobba? För alla har ju tydligen den där drivkraften inombords?

http://www.malmo.se/arkiv/nyhetsarkiv/forvaltningsnyheter/entreprenorsdagarirosengard.5.3101c0911206abdf073800060032.html

Nej, vi behöver inte ert arbete, vi behöver inte era skenlösningar. Ni får pröjsa för arbetslösheten ni skapar och vill ha, vi göder era hängbukar och kapitalet det är oss och det vill vi krossa, vi vill inte vara på botten av eran värld, vare sig som lönearbetare eller med f-skattesedel. För vi känner igen det döda arbetet med eller utan smink.

Kött är gott, arbete är mord!

Från Konfliktportalen.se: Baskien Information skriver Folkvalda politiker ska lagstagdas bort, jesper skriver Där vissa viker sig står andra stärkta, Kristoffer Ejnermark skriver TPB-domaren Tomas Norström jävig?, Björn Nilsson skriver Swedpank, Tuss skriver Cyberrymdimperiet slår tillbaka, kimmuller skriver Motstånd mot nedskärningar lönar sig!

Annonser

3 svar to “Total Avlöning 24/4/09 Den siste entrepenören i den sista kistan.”

  1. […] Information skriver Uttalande från Belfast Basque Solidarity Commitee, totalavloning skriver Total Avlöning 24/4/09 Den siste entrepenören i den sista kistan., Kristoffer Ejnermark skriver Kommunistisk disciplin, jesper skriver Där vissa viker sig står […]

  2. […] Information skriver Uttalande från Belfast Basque Solidarity Commitee, totalavloning skriver Total Avlöning 24/4/09 Den siste entrepenören i den sista kistan., Kristoffer Ejnermark skriver Kommunistisk disciplin, jesper skriver Där vissa viker sig står […]

  3. Du är en synnerligen sjuk människa helt utan verklighetsförankring och kunskap. Att arbeta är att respektera sig själv. Att vara entreprenör är att ta personligt avsvar för sin egen försörjning och i de besta fallen även för andras. Den entreprenör i småföretag som arbetar minst i Sverige arbetar dubbelt så mycket som den arbetare som arbetar mest.
    Att du är arg märks tydligt, men du är dessutom feg, lat och oansvarlig.

    Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: