Total Avlöning 21/4/09 Hamnarbetarna.

arbetslagHamnarbetarförbundete strejkar. Kravet är enkelt, man vill förhandla för sina medlemmar i frågor rörandes uppsägningar.  Kravet är viktigt och borde anses modest i en bättre värld. Hamnarbetarförbundet organiserar merparten av jobbarna i Göteborgs hamn men arbetsköparen väljer att förhandla med LO-anslutna Transport som är direkt minoritet med sina 20% av arbetstyrkan. 

Vi kanske inte ska ledas in på tankar om konspirationer men resoluta Hamnarbetarförbundet är mot förmodan inte att föredra  framför Transport? När Lo-facken krypit ihop och viskat fram defensiva överenskkommelser om lönesänkningar och annat klampar hamnarbetarna på för allt det gäller. En salut för  Hamn4an som förtjänar både en klapp på axeln och ett kamratligt lycka till!

I dessa dagar lyfte Uje Wadenius upp strejbryteri på agendan igen och det  kanske lägligt.  För arbetsköparen har i fallet med den strejkande hamnen valt att kalla på vad man kallar blixtarbetare, synonymen för detta är i fallet strejk svartfötter och en svartfot är en svartfot och att vara just svartfot är en gruvlig synd som får pilen att pendla hektiskt någonstans bredvid mord och våldtäkt i den etiska kompassen.

Inte bara den konfyse sörmlänningen ger Strejken utrymme i bloggformat.Även Autonoma Kärnan och Kim Muller (ja hur fan gör man tyska Y?) behandlar ämnet med elegans och rättframhet. Länkas här tillsammans med annat läsvärt.

Från Konfliktportalen.se: slutstadium skriver Inför Kulturveckan, tusenpekpinnar skriver katharsis/diarré, Vida Latina skriver Aprildag i Villa de Leyva, Colombia, jesper skriver Jag känner bränt kött – jag ber till gud att det är människa – Morrissey, Baskien Information skriver ETA planerade bombattack mot socialdemokratisk president, totalavloning skriver Total avlöning 21/4/09 Apokalypsen Uje, Apokalypsen.

Annonser

5 svar to “Total Avlöning 21/4/09 Hamnarbetarna.”

  1. […] skriver You have to study and get organized…or you could steal stuff, totalavloning skriver Total Avlöning 21/4/09 Hamnarbetarna., slutstadium skriver Inför Kulturveckan, tusenpekpinnar skriver katharsis/diarré, Vida Latina […]

  2. Man gör tyska Y:n genom att först trycka på knappen som på svenska QWERTY-tangentbord är märkt ~^”” (till vänster om Enter, ovanför * och till höger om Å på mitt tangentbord) följt av u. Man gör alltså prickarna först, och sen själva u:et.

  3. Den där tangenten till höger om Å och sedan ett U så får du ett stiligt ü!

  4. Har vi glömt sveket med att vi var svartfötter i Stockholm vid avtalsförhandlingarna mot Sveriges Hamnar 2008! Eller att vi i Sölversborg ”röstade” emot att strejka mot eu direktivet!!! Vem bryr sig emot våra medlemar som inte har tillsvidareanställning?? Vi skall strejka utan konfligtersättning i en vecka! Vem betalar min hyra+Mat på bordet för min familj?? Jag som blixt är inte garanterad 38000 kr/mån för en arb.tid på 28 tim/veckan.

  5. […] Kristoffer Ejnermark skriver Göteborgs hamnarbetare i strejk, totalavloning skriver Total Avlöning 21/4/09 Hamnarbetarna., slutstadium skriver Inför Kulturveckan, tusenpekpinnar skriver katharsis/diarré, Vida Latina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: