Total Avlöning 18/4/09 Gud skapade ingen brådska.

san21Fan. Dessa elever. Värt att återvända till. Chefen sa att ”Nej ni bör nog inte ta några elever under sommaren, för då går ni inte så många ordinarie. Och det är ju en del arbete med en elev”

För det första. Mycket arbete med elever? Kennelklubben, hallå. Jag ska borsta min elev, föra honom igenom en rockring och slutligen få honom att lystra till kommandot kaffe. Han ska få applåder och godis.

Och för det andra. Ordinarie. Vikarierna fixar det ganska galant för den som annat tror. Och de kan nog lotsa den av arbetsförnedringen ditsände genom en terräng av medicin, cigaretter och korkade listor likaväl som undertecknad.

Och för det tredje så ska eleven arbeta och under sommaren är det löst och ledigt. Större kaffefläckar på golven och mer grillande. Det är inget arbete, eleven ska lära sig att arbeta! Inget annat! Hur skulle det annars se ut? Om eleven gick omkring och gjorde ingenting. Kom till Disponenten på förnedringen och berättade om soffans gröpper?

Den andra chefen, ett antisocialt helvete som klänger omkring i del två av den så kallade verksamheten letar tydligen tid. Dyker upp på arbetsplatser oanmäld, hon är lite som vattkoppor, väljer dig snarare än du väljer henne. Står i dörren på morgonen och går sedan igenom arbetet i jakt på tid och tid och tid. För det är pengar och det ska arbetas. Att lata sig på jobbet innebär att det finns tid, kanske inte allt för mycket men en timme då och då. Det gäller att disponera sin arbetskraft, förorda städning och schemaläggande. Hittilis har hon förnöjt kunnat komma med förslag som håller skötarna i arbete.

Roligt då att tjänstemän och politiker infört maxtaxa på delar av det som erbjuds vilket fått stora delar av brukarklientelet med så kallat boendestöd att säga ifrån. Tjoflöjt. Nu är tiden inte längre små luckor, vi snackar personal på sofflock och framför tv-apparater stora delar av dagarna. Lycka till med tidsjakten.

Och så kan ni ta er an av bloggarna här under. Visst det är i slutet av månaden och ni hoppas på något att äta. Dessa bloggar är tyvärr inte ätliga, så ni får hålla till godo med stekt hö, finka eller nudlar. Läs och begrunda.

Från Konfliktportalen.se: mathiavelli skriver Trasprinsens återkomst?, MJE skriver Baghdad: City of walls., autonomak skriver All makt åt partiet!, jesper skriver Antirasistiskt forum 19 April, Job skriver Sex hypoteser, många frågor, och ett konkret tips, Krastavac skriver A Spoonful of sugar helps the marx go down

Annonser

Ett svar to “Total Avlöning 18/4/09 Gud skapade ingen brådska.”

  1. […] vi släppa glaset nu?, domljuger skriver Teori vs. praktik/Marx vs. Scrubs, totalavloning skriver Total Avlöning 18/4/09 Gud skapade ingen brådska., mathiavelli skriver Trasprinsens återkomst?, MJE skriver Baghdad: City of walls., autonomak […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: