Total Avlöning 29/3 House by the cemetary

393px-house_by_the_cemeteryNämen vad roligt, vad intressant. Jo tjena, hallå. För det tycker vi väl allihopa eller? Fortbildningsdag och det som stör mig med det hela är så mycket. Miljöterapi, det terapeutiska samhället, same old, same old. Bra grejjer förvisso, men fortbildningsdagar blir ju så inihelvete plågsamma för de cyniska tentaklerna man ska till att kasta omkring sig.

I källaren till stadens faktiskt första service/ålderdomshem med en liten scen och och roande porträtt på gamla socialnämndschefer- på den tiden fick man ett porträtt istället för? Det är vård/omsorgschefen som håller i det hela, han kan sin sak, ser ut som en sork och han har forskat. Mmmm, han har forskat en del.

Kyrkogården med sina lik och gravstenar ligger på spottloskeavstånd och gärdet är brunt som en ocean av avföring.

För det första. Varför klär vissa upp sig när de ska på dylika tillställningar? Varför? personer som annars går i mysbraxor och t-shirt ska promt komma i skjorta eller så tar de gå bortkläderna av galgen? Varför, jag undrar. Måste man vara proper i högsta hönsets närvaro?

Om ni tänker sju eller åtta stolsrader, jag kom sent, lite för sent. Vart hamnade jag- nästan längst fram. De flesta sätter sig längre bakåt, några karriärister till och med. Jag hamnar med områdescheferna. Toppen, verkligen. Dom sitter längst fram och så ska dom le. Le på ett sätt som får dom att likna kosmoskatten i min barndoms tv-program doktor Snuggles. Leendet är inte nog. Dom ska givetvis göra en poäng av att dom arbetar konsekvent genom teorierna om det terapeutiska samhället. Vilket är bullcrap. det gör dom inte, när det teraputiska samhället minimerar arbetet och lösgör dess fogar på arbetsplatserna är karriäristerna noga med att förinta det positiva tillsammans med dessa områdeschefer som hela tiden måste skapa ramar för gammalt hederligt  omvårdnadsjobb. Så man ljuger med ett köttätande grin.

Och varför i hela helvete ska man envisas med att skratta åt direkt usla skämt? Det slår aldrig fel. Fördedragshållande chef avlossar ett direkt uselt skämt och vissa ska skratta högljutt så det blir en parodi på mänskligt samkväm. Jag fattar inte.

Vikarierna. Timmisarna. Man har slagit fast att dessa är en allt för viktig del av verksamheten för att negligeras. Långt ifrån alla behövdes ute i verksamheten denna dag men var de ens inbjudna? Självklart inte. Man kan alltid skylla på besparingstider och annat av rent kosmisk karaktär men dom var ju så viktiga. En sketen fortbildningsdag liksom.

Gruppdiskussioner med redovisning. Gammal klassiker ni alla känner igen från överallt. Chefen smyger runt och smålyssnar. Alla höjer sig när denne kommer förbi, gammal klassiker i klassen övelevnad. Man jobbar vid bandet när förmannen flaxar förbi sedan går det långsammar. Haken i detta fall är ju redovisningen, vi var tvungna till ett i alla fall blygsamt resultat utifrån en timmes diskuterande. realskolans20f201205201932

Och fikat. De små områdescheferna, som annars är at betrakta som värnpliktens fänrikar, de ska liksom löst och ledigt fixa fikat. Visa att detta är eran dag. Tjoho…

Kaffe och smörgåsar, titta. Vi leker pöbel. Vi tar disken och ler och ler och ler och han ovan oss raljerar för en massa så som en klass ur sekelskiftets läroinrättningar.

och borde man inte slippa sina chefer på utbildningsdagarna. Måste dom vara där och höka över en med sina allseende små grisögon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: