Total Avlönig 21/3/09 Fria aktiviteter.

LSS, gruppbostad, små hem och annat har när de är välvilliga ganska bra möjligheter att inte vara så påträngande mycket överjävliga i sin förmåga att reducera oss till arbetskraft. Man kan fly iväg och ibland vara sig själv rätt psychiatrygrp1935webigenom. På höjden och bredden. Glo TV, sitta vid datorn, hänga loss med brukare man gillar eller sitta på altan och slå dank. Annat är det inom slutenvården, och annat var det för. Då jävlar kunde dom inte fly inramningen utan åtminstone ett eller två piller!

kortspel är nästan att betrakta som en nödvändig färdighet när du integreras i slutenvården. Kortspel får dagen att gå, kortspel kan vara lite status att haja bra och det kan vara ett lära känn knep. Gamal kroniker kan ofta sin chille, mulle och skitgubbe. Kan minnas att en gammal söndervårdad patient en gång höll en ingående föreläsning angående canasta och att jag inte förstod ett dyft av regelrna.  Patienter emellan, skötare emellan och avdelningens befolkning emallan. Kortspel rätt igenom.

Om vi tänker tjugo år tillbaks. Avdelningen på hisporna var inte som dagens specialiserade kliniker, det var knappt vård men än jävligt mallad vardag. Patienterna gick till terapin efter frukost och där var dom till lunch. Skötarna skulle städa och ja, städa. Givetvis fanns all dötid i världen specillet om man gav fan i trasor och skurhinkar och sökte sig till personalrummet för en omgång kortspel.

Alla vet att slentrianen lätt fallar en över även de gånger man gör något egentligt roligt och de gamal avdelningarna erbjöd knappast tv-apparater och datorer. Man varierade gamla favoriter, bort med spel om femöringar och in med lite siste plats blir straffad. Insatsen avgör spänningen. In med medikamenterna.

Vi klargör redan här att tillspetsandet av de traditionella kortspelen kan göras direkt hälsovådliga när man kastar in diverse neuroleptikum. Vissa människors överkänslighet och vissa människors övriga medicinering kan innäbara förödande följder så detta är inget för sömniga kvällar på arbetsplatsen för er vårdarbetande. Och föresten så kan ni förlora era påtvingade men- tyvärr -i dagsläget nödvändiga sysselsättningar inom kommun och landsting om chefen eller annan upptäcker eran lek.

Simple as that. själva spelet väljer man själv det är förloraren som tillför kryddan och man ser till att denne tar ett läkemedel med lite snurr. Nozinan, Haldol, Hibernal, Trilafon. Skötare som somnade drägglandes, skötare som traskade in i rastgårdens mur med storögda patienter runt omkring. Detta var tider när medicinerna knappast räknades och det finns säkert gamla skötare som minns denna variant eller den andra där medicinen byts ut mot en timme eller två i avdelningens klädesföråd. Förloraren fick sitta bland landstingstygerna i mörkret helt enkelt. Och förhoppningsvis var hans kollegor snälla nog att släppa ut denne efter avtalad tid. Skrönor om skötare som somnade och glömdes bort för att vakna långt efter avslutat pass förekommer.

Betydligt oskyldigare än medicinen som del av ett parti mulle är gamla tvål och handsalvespratt. Handtvål smakar fan i helvete, och med den vetskapen häller du en liten skvätt i botten på kaffekoparna, gärna inför ett möte du inte ska delta i. Tvål löddrar, så fyll vattenutrymmetet på kaffekokaren och förklara den laddad när du ska hem. Nog för att du får igen med något helvete men kul för stunden.

Åter till medicinen. Medicin kan smaka och färga, men inte alla varianter. Skötaren anländer till avdelningen där man ätit tårta, givetvis har man sparat en bit gräddtårta från något av stadens konditorier som han gladeligen sätter i sig. Mätt och belåten men med aningen konstiga känslor i skallen, och kroppen känns frånvarande. Våran vän neuroleptikum, denna gång som strössel! Hejdlöst kul, kanske en smula elakt och idag helt omöjligt.                    hatten-thumb-350x2401

Bilden intill föreställer en hibernalhatt. Hibernal var ett tidigt Neuroleptikum och gjorde patienten ljuskänslig. Rena giftet, att hantera läkemedlet kunde utlösa reaktioner även hos skötaren. Men den som har en Hibernalhatt kan höra av sig, köper gärna.

 

Annonser

Ett svar to “Total Avlönig 21/3/09 Fria aktiviteter.”

  1. […] har bloggat om samma sak. matona fuskar på jobbet och även Total avlöning leker på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: