Total Avlöning 6/3/09 Parkeringen.

Ähh, vad spelar det för roll. Tråkigt att behöva säga det men vi hade förväntat den uppgivenheten, Hon kommer inte göra någonting åt saken. I och för sig, du har rätt. Helt rätt. Jag är med, på din sida. SKAF-ombudet har precis, nästan lite stolt berättat att hon faktiskt pratat via telefon med kontaktpolitikern tillika ordföranden i vård/omsorgsnämnden och kvinnan som alltid förefallit tystast berättar att det inte spelar någon roll. Hon har varit med förr, inget nytt liksom. SKAF-ombudet tror annat –Det är vad hon är till för! Att lyssna, åtminstone höra på synpunkterna.

Att lyssna på dom är en sak. Det vet vi. Men att låta dom fara likt trötta getingar efter genomfört beslut som man inte förvarnat om är en annan. Pliktskyldigt som när du tar bort brickan på fiket eller snabbmatsrestaurangen. Ja, det är hennes arbete att åtminstone lyssna, fast bry sig?

Klart att folk är sura. Parkeringen. Närapå oanvänd. Stor jävla parkering. Jobbarna ställer sina bilar där, har alltid gjort och skolan gatan över, deras elever röker där, på resterande åtta parkeringsplatser. Tab bort parkeringen, vilket sensationellt trams. Arbetsköparen har inget ansvar för eran parkering och just den här parkeringen ska stå oanvänd om ni inte betalar!

Satt mest och väntade på en reaktion, föll in i flödet, strömmen, har ingen bil själv. Jag tänker i alla fall skita i om dom tar såna jävla beslut, jag tänker inte parkera tre kvarter bort- i dom sämre kvarterern, repad bildörr, stulen bilstereo…Den ena saltare än den andre. En plötslig ödesfråga, domedagsmusik i bakgrunden på personalmötet, folk är arga.  Vad är en konflikt? är detta en konflikt? Vem avgör vad som är en konflikt? Visst ibland undrar man om det inte kunnat ödslas samma energi på annat, som var större, saker vi haft på dagordningarna tidigare. Men detta var konkret, berörde alla (utom mig) och alla hade förstått och chefen kunde inget göra. Man har tagit ett beslut och det går inte att ta tillbaks, det är oåterkalleligt.

…Kontaktpolitikern svarade att hon inget kunde göra. Beslutet var fattat, klubbat och ett par korrekta rader i ett protokoll med kommunens logotyp.  Kontaktpolitker, syntax och prosodi som en byråkratiserad Jean-Claude Van Damme. Det kunde man väl fattat. Att hon inte skulle bry sig.

På avägar var det sanningen att ingen helt accepterat parkeringslösningen och att man skulle parkera hur som helst. Kommunen kan knappast skicka parkeringskontrollanter på sina egna anställda? Man kunde väl, men man gjorde inte. Vård/omsorgschefen kom på andra tankar, det var inte värt att bråka över parkeringsavgiften. Fanns annat som var viktigare och auto_vrak1 man har ju upplevt en viss otrygghet i att parkera i de lite sämre kvarteren. Och vi vill faktiskt ha nöjd personal. Och en viss förnöjsamhet kom att spridda sig trots vårens frånvaro och vinterns fortfarande trägna virus och bakterier. En sketen parkering som skulle kostat fick aldrig prislapp och SKAF-ombudet förnöjt  på plats i soffan log och sade Det var nog tur i alla fall att jag kontakatade vår kontaktpolitiker, där ser ni att hon bryr sig. Eller hur? Det var väl bra.

Ingen svarade på det hela. det räcker att man vet om annat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: