Total Avlöning 3/3 Flykten från hönsgården.

Vill du vara där du är lille vän. Vill du vara ditt yrke så som det manifesterats med nyckel och hande till för att peka med. När du släpper det läcker det i fogarna och du klarar inte otydlighetens förvirrande skiftningar som de manifesterar sig och du faller tillbaks. Handen är till för att peka med och nyckeln kan man inte lämna ifrån sig.

Pröva att släppa på det hela. Lås du upp ditt rökskåp, det är dina cigg. Och kanske att du inte flyr men väl lämnar ditt yrke i härliga en minut. Eller lämna ifrån dig nycklarna, vägra arbetskläder, kanske  landstingets giftiga vita byxor, symbolen inte för trygghet eller annat omvårdnaden tvingat dig att tro. Snarare en markör att jag är det du inte är och jag fortsätter vara det hela tiden för jag törs inte annat.

Tron på att yrket spelar roll snarare än dina handlingar. Att yrket höjer dig i en miljö av störda affekt och destilat av trasiga hjärnor i irrande handlingar och fallande humör. Att ditt sketna yrke, att yrke är en välsignelse och en människa som växer. langbromentalsjukhus_1200678162_5015633

Hitta aldrig på något för distansen du egentligen inte behöver, man kan höra röster kring skallen och ändå laga maten. Man kan vara så bäng att man glömmer datumet och året men ändå klara en prommis till affären. Glöm ditt yrke. Släpp skiten, fördelningarnas och kategoriernas  alla självmördande förbannelser.

För du blir vad du vågar göra dig och jag vägrar vara någon vars handlingar avgörs av transparanta regler och tanken på att jag är annorlunda bara för att klara arbetet skrämmer. För vem är vem och vem är annorlunda eller normal i en tillvaro där ett gäng nycklar tillåts vara ett maktmedel?

Annonser

Ett svar to “Total Avlöning 3/3 Flykten från hönsgården.”

  1. Så. Jävla. Bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: