Total Avlöning. 26/7 personalmöte.

Personalmöte. En egendomlig företeelse. En gång i veckan. Olika möten, egentligen inte alltid personalmöte eller egentligen aldrig. P-möte, vore inte det ett möte för personalen att diskutera personalen?

Vi får alltid klargjorda beslut släppta över oss av chefen. Beslut som är oåterkalleliga, som hänger och jävlas långt där borta och liksom spottar efter en. Skötarjävel. Vi kan inte göra något åt dom ändå, politikerna, nämnden, jag, han, hon, alltid någon som bestämt och hur mycket det än skyfflar oss i ansiktet spelar det ingen roll. Skötarjävel.

Kunde de inte ta den informationen per mejl istället. Så slapp jag. För vad gör jag här, sitter och tar emot. Fast inte bara tar emot. Ibland pratar vi, indirekt om oss då det rör oss i allra högsta grad även om man säger att det rör brukaren som gör det eller inte gör det och som borde göra eller inte göra, vad fan. Allt vi nämner och tar beslut om ska vi genomföra, står det i protokollet är det snart en realitet. Fast ibland händer det inte, någon känner sin upplevt oantastliga yrkesroll kränkt av brukarens integritet eller så vill man inte, för dom som röstade för är körda i skallen och inte vatten värda eller ja bara piss, kanske.

Alla kommer inte. Det är sällan. vissa kanske inte vill och fixar tandläkartiden, speciellt om möte är det enda man har den dagen och chefen som är på ett möte av tre vet inget för ingen säger, helig tyst överenskommelse. Vissa kommer alltid kan jag erinra mig, undrar varför?

Ska du inte schappa mötet någon gång du med? visa att du är dödlig och klarar av att vara olydig?1673

Vore en konstig fråga på gränsen till vad? Till att visa på att din tid inte är värd någonting i den där gamla soffgruppen framför bordet med kaffesolkig, såsfläckig, söndertvättad, fulbroderad skitduk. Eller är det så viktig att vara duktig och korrekt i ett par timmar där inget egentligt sägs förutom det gamla vanliga. Och sedan samlar dom alla, inte ofta. Men en gång i halvåret eller så och så kallar man det planeringsdag eller något. samlar, räffsar ihop humankapitalet och förklarar att de här förändringarna är nödvändiga och dom ska genomföras. Borde lägga till kanske att.

”Ni kan inget göra åt det, så ät era smutsiga bullar och drick ert kaffe och håll käften”

Men det är viktigt med våra synpunkter. Viktigt att dom finns, för någon måste bekräfta att beslutet tagits. Om vi höll käften skulle beslutet försvinna skulle det upplösas av det gudomliga i alienationen som likosm vänt sig ut och in till ett gnistrande skinnande spöke? Eller spelar det ingen roll? Jag får nog aldrig veta för någon jävel ska alltid öppna käften och förklara att det nog var ett bra beslut, tack fina chef längst upp på dyngstackens nedtrampade platå. Tack för att du finns och bekräftar mitt minimala inflytande över alltings överjävlighet.

Annonser

2 svar to “Total Avlöning. 26/7 personalmöte.”

  1. Inlägget får mig helt enkelt att vilja spy i framtiden om jag hör ordet personalmöte igen, eller om jag tvingas vara med på ett. Men det kanske speglar verkligheten på ditt jobb?

  2. Timvikarien Says:

    Ja hatar personalmöten, ett jävla skådespel.
    Bara vissa får yttra sig, väldigt sällan man släpps in i bullgemenskapen. De har sina hurtiga samtalsämnen, dom tittar och diskutera på spåret… Bladdrar om prinsessan och hennes idiotsnubbe…

    skjut mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: